www.EscapeMagazine.pl

W tym roku obchodzimy
15. urodziny.
Dziękujemy! :-)

Książki elektroniczne » Kuchnia

Gotowanie dla studentów. Sprawdzone przepisy

Gotowanie dla studentów. Sprawdzone przepisy
Przemysław Muszyński
Rok wydania: 2011
ISBN: 978-83-61744-35-1
Liczba stron: 201
Ocena:
Komentarzy: 12
PROMOCJA
Cena: 16,90 zł 9,90
(w tym VAT)
Format: plik PDF
Dostawa: 0 zł
(pobranie pliku)
Dostępność: dostępny od ręki
Czas realizacji: od 3 minut do 3 dni (w zależności
od wybranej formy płatności) - Szczegóły »

Jesteś w zakładce Opis. Zobacz też: Spis treści, O autorze, Fragment, Komentarze.

Ten tytuł dostępny jest tylko w wersji elektronicznej (ebook - plik PDF).

Jak gotować szybko, tanio i smacznie? Wiemy! A właściwie wie to Przemek Muszyński, który do niedawna był studentem i znalazł się daleko od domu, bez żadnego kulinarnego doświadczenia.

Założeniem autora było stworzenie książki, którą sam chciałby mieć, kiedy szedł na studia. Dlatego teraz, kiedy jest już po studiach, doskonale wie, jakich informacji szukasz.

W części teoretycznej poznasz podstawy. Autor omawia składniki i różnice między typami składników np. między poszczególnymi typami ryżu. Następnie poznasz kuchenne narzędzia i techniki przyrządzania potraw. Oprócz tego wreszcie nauczysz się, jak w prosty sposób odmierzać składniki i mieć "miarę w oku".

W części praktycznej otrzymasz praktyczne porady dotyczące przyrządzania jedzenia, ale przede wszystkim gotowe przepisy wraz z dokładnym instruktażem, w jaki sposób przygotować:

  • Śniadania i kolacje (31 przepisów)
  • Zupy (16 przepisów)
  • Dania z mięsa (19 przepisów)
  • Dania z drobiu (18 przepisów)
  • Potrawy z ryb (18 przepisów)
  • Potrawy jarskie (30 przepisów)
  • Potrawy za 5zł, biwakowe i partyzanckie (19 przepisów)
  • Desery i lansowne przekąski na imprezy (23 przepisy)

Łącznie to 174 przepisy, które autor wypróbował na sobie, bo sam korzystał z nich będąc na studiach.

174 przepisy są:

  • szybkie do przygotowania (student ma ciekawsze zajęcia niż gotowanie),
  • tanie (student ma ograniczony budżet),
  • smaczne (student lubi zjeść coś dobrego),
  • kaloryczne (student musi mieć siłę na studiowanie ;)).

Skorzystaj z doświadczenia autora.

Masz pytania lub wątpliwości?

  • zobacz spis treści publikacji (zakładka: Spis treści)
  • sprawdź, kim jest autor (zakładka: O autorze)
  • ściągnij za darmo fragment publikacji (zakładka: Fragment)
  • przeczytaj opinie osób, które zakupiły ten tytuł (zakładka: Komentarze)
  • sprawdź informacje dotyczące dostawy i płatności (zakładka: Dostawa)

Jeśli nadal masz pytania lub wątpliwości, napisz do nas - chętnie odpowiemy.

» Publikacja przypisana jest do kategorii:
  • Wstęp
  • CZĘŚĆ TEORETYCZNA
  • I. Najważniejsze składniki w Twojej kuchni
  • II. Podstawowe narzędzia kuchenne
  • III. Podstawowe techniki przyrządzania potraw
  • IV. Miary i wagi
  • CZĘŚĆ PRAKTYCZNA
  • O przepisach
  • Porady i informacje do przepisów
    • Porady
    • Informacje dotyczące niektórych składników
    • Informacje dotyczące niektórych potrawach
  • V. Śniadania i kolacje (31 przepisów)
  • VI. Zupy (16 przepisów)
  • VII. Dania z mięsa (19 przepisów)
  • VIII. Dania z drobiu (18 przepisów)
  • IX. Potrawy z ryb (18 przepisów)
  • X. Potrawy jarskie (30 przepisów)
  • XI. Potrawy za 5zł, biwakowe i partyzanckie (19 przepisów)
  • XII. Desery i lansowne przekąski na imprezy (23 przepisy)

Do niedawna był studentem, który mieszkał w akademiku, więc wie, co jeść, aby przeżyć ;)

Aktualnie pracuje jak dziennikarz miesięcznika "Kuchnia".

Aby pobrać bezpłatny fragment publikacji, kliknij w przycisk:

Pobierz
mzur
Ciekawa publikacja.
Basia
prosto fajnie podane przepisy a szybkie dania :)
Zofia Kucharska
Bardzo ciekawa lektura. Juz dawno nie jestem studentka ale dalam plik doprzetestowania synowi. Skonczylo sie na tym, ze teraz gotuje sobie i narzeczonej sam konkurujac z mamusina kuchnia. Zobaczymy kto bedzie lepszy: JA czy moj SYN. Zadowolona Zosia
Zenek
Przemyślany, profesjonalny i wyczerpujący zestaw dla studenta, oraz osób w podobnej sytuacji (finansowej lub życiowej). Polecam
T.I.
Witam. Bardzo fajna książka,która w przystępny sposób podaje szybkie i proste przepisy na smaczne dania dla zabieganych studentów i nie tylko! Zakupiłem ją dla mojej córki,która jest studentką - bardzo się jej przydaje. Polecam wszystkim. Tomek
Bartek
Dobra publikacja, sporo przepisów i przydatny przewodnik po przyprawach i innych składnikach.
natalia b
Polecam! Pozycja idealna dla początkujących, wszystko napisane w prosty zrozumiały sposób. idealna kuchnia dla studenta tania i szybka:)
Leszek
Dobra książka dla młodych mistrzów kuchni. Polecam
Ryszarda
Polecam publikację, szczególnie osobom które nie mają zbyt dużo czasu na planowanie posiłków. Konstrukcja poradnika jest bardzo wygodna, z orientacyjną ceną posiłków, lista składników i opisem jak co przygotować. Naprawdę polecam
JAkub
Świetne przepisy dla studentów. POLECAM !!!
Kubuś
Napisane jak dla idioty za co wielkie dzieki autorowi. Przepisow wystarczy chyba na cale studia. Na razie eksperymentuje w domu z zupami ku radosci mamy :) :) :)
Arek
Tylko na razie przejrzałem, bo na studia dopiero ruszam od października, ale już widzę, że bardzo mi pomoże. Na razie jem obiadki u mamusi ;)
Inne książki, których autorem jest Przemysław Muszyński:
Gotowanie na ostro. Sprawdzone przepisy
ocena:
19,90 zł
Kupuję

Ponad 150 sprawdzonych przepisów, których Twoje podniebienie nigdy nie zapomni.

Kuchnia japońska. Sprawdzone przepisy
ocena:
24,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Chcesz poznać prawdziwą kuchnię japońską?

Stewia. 151 słodkich przepisów bez cukru
ocena:
21,90 zł
9,90 zł
Kupuję

Sprawdzona baza przepisów na słodkości ze stewią.